Pelletkachel kopen Grijpskerke

Vergelijk installateurs pelletketels Grijpskerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grijpskerke kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze website lees jij toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 4364

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grijpskerke een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Stella 7 van het merk PurosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Veereverbruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Grijpskerke vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Grijpskerke waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Grijpskerke

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende optie: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in grijpskerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot jouw huis. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Grijpskerke. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Grijpskerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Grijpskerke?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €500 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • AMBRA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Nara Plus (EdilKamin), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 100 UP (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Grijpskerke. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4334, 4364.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!