Pelletkachel kopen Gapinge

Vergelijk installateurs pelletketels Gapinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gapinge kopen biedt jou de kans om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina vind jij bruikbare details die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4352

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4352
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gapinge wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Comfort Idro van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Veeregebruikt 2730 kWh stroom en stookt 2730 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gapinge vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Gapinge waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gapinge

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en voordelige keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in gapinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen aangaande je woning. Relevant zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Gapinge. Kijk naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gapinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Gapinge?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €600 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • AT18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • Space (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Dustin 20 (densan), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Gapinge. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4352.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!