Pelletkachel kopen Koudekerke

Vergelijk installateurs pelletketels Koudekerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koudekerke kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina tref jij samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 4370

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Koudekerke wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Sabine idro 20 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Veereverbruikt 2730 kWh stroom plus nog eens 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Koudekerke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Koudekerke waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Koudekerke

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende keuze: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in koudekerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen inzake je woning. U kunt denken aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Koudekerke. Kijk naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koudekerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Koudekerke?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €650 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vertigo 8.0 (Fontana SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Slide 7 (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Libeccio 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Koudekerke. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4361, 4370, 4371.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!