Pelletkachel kopen Meliskerke

Vergelijk installateurs pelletketels Meliskerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meliskerke kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina doorzoek je bruikbare info die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4365

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Meliskerke zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de HC 75 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Veereverbruikt 2730 kWh stroom en stookt 2730 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €153,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Meliskerke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Meliskerke waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Meliskerke

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in meliskerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen een aantal vragen inzake uw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in Meliskerke. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Meliskerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Meliskerke?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €950 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Vertigo 6.5 (Fontana SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cherie UP (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Scirocco 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Meliskerke. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4365.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!