Pelletkachel kopen Westkapelle

Vergelijk installateurs pelletketels Westkapelle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westkapelle kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze website bekijk jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 4361

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van allerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4361
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Westkapelle misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Aqua 22 Turbo All Style / Glass van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Veeregebruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Westkapelle vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Westkapelle waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westkapelle

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante optie: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westkapelle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen aangaande uw woning. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en selecteer een professionele installateur in Westkapelle. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westkapelle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Westkapelle?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €450 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • OSSIDIANA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Brio (EdilKamin), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 70 UP (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Westkapelle. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4360, 4361.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!