Pelletkachel kopen Biggekerke

Vergelijk installateurs pelletketels Biggekerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Biggekerke kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze vergelijker tref je toepasbare details die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 4373

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Biggekerke zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Double 8 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Veereverbruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Biggekerke vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Biggekerke waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Biggekerke

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in biggekerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen over je woonobject. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Biggekerke. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Biggekerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Biggekerke?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €450 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Vertigo 12.0 (Fontana SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Lille 5 (EdilKamin), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Scirocco 80 EVO (Dielle SRL), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Biggekerke. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4373.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!