Pelletkachel kopen Zoutelande

Vergelijk installateurs pelletketels Zoutelande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zoutelande kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze website check je omvangrijke details die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4374

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke onderdelen. Denk aan: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zoutelande wellicht iets voor jou. Denk aan de Nina van het merk PasianOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Veeregebruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zoutelande vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zoutelande waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zoutelande

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zoutelande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook facetten als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Zoutelande. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zoutelande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zoutelande?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming waar je recht op hebt varieert tussen €850 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Versus (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Lille 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ostro 80 (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zoutelande. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4373, 4374.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!