Pelletkachel kopen Domburg

Vergelijk installateurs pelletketels Domburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Domburg kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze vergelijker bekijk jij handige details die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 4357

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Denk aan: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Domburg een uitstekende optie. Denk aan de ALPINA LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Veereconsumeert 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €153,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Domburg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Domburg waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Domburg

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en prijs-interessante keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in domburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over jouw woning. Onder andere de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Domburg. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Domburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Domburg?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €800 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CORALLA (FLUMENFIRE), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Vintage (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Grecale 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Domburg. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4357.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!