Pelletkachel kopen Albergen

Vergelijk installateurs pelletketels Albergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Albergen kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website bekijk je bruikbare informatie die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7665

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7665
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Albergen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Corridor SUBTILE.6-AGPAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom en nog eens 3830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €205,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Albergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Albergen waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Albergen

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en besparende oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1450 per model.

pelletkachel installateurs in albergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen wat vragen over jouw woning. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook facetten als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een uitstekende installateur in Albergen. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Albergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Albergen?

Hedendaags vind je veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €650 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Bella idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ SUITE HYDRO 22 (MCZ), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Tromvik 6 (Livin’ flame), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Albergen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7665.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!