Pelletkachel kopen Fleringen

Vergelijk installateurs pelletketels Fleringen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Fleringen kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker lees jij praktische info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 7666

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Fleringen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Carus van het merk OranierOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tubbergenconsumeert 3830 kWh stroom en nog eens 3830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €205,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Fleringen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Fleringen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Fleringen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1100 per product.

pelletkachel installateurs in fleringen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen diverse vragen met betrekking tot uw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Fleringen. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Fleringen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Fleringen?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen €500 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Bella idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ SWING HYDRO 23 (MCZ), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Caraibi (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Fleringen. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7666.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!