Pelletkachel kopen Langeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Langeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langeveen kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verscheidene modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij veelzijdige gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7679

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke variabelen. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7679
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langeveen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de LOOP AIR van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom en 3830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €205,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Langeveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Langeveen waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Langeveen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende installatie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in langeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. het woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook factoren als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Langeveen. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Langeveen?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €950 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Carla idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • RED PRIMULA HYDRO (MCZ), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Jubel (Magikal srl), vermogen 23,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Langeveen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7679.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!