Pelletkachel kopen Dinkelland

Vergelijk installateurs pelletketels Dinkelland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dinkelland kopen maakt het mogelijk om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker tref je omvangrijke toelichtingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 7591

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei variabelen. We spreken over: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dinkelland wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Melinda Idro Steel van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandgebruikt 3710 kWh stroom en 3710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €208,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Dinkelland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Dinkelland waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Dinkelland

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke optie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in dinkelland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen inzake je woning. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een erkende installateur in Dinkelland. Bekijk de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dinkelland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Dinkelland?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is schommelt tussen de €900 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Zelda 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cru-Z LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Riflesso 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Dinkelland. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7590, 7591.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente