Pelletkachel kopen Mander

Vergelijk installateurs pelletketels Mander

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mander kopen stelt je in de gelegenheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina vind je accurate details die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7663

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Onder andere: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mander misschien we dé oplossing. Denk aan de STB 18 / Super Triciolo 17,5 van het merk PurosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tubbergenverbruikt 3830 kWh stroom en stookt 3830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €205,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Mander vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Mander waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mander

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in mander


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste experts zijn actief in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent je woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Mander. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Mander


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Mander?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit honderden pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen €800 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Rosa idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ MUSA HYDRO 22 (MCZ), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • Ulvik 8 (Livin’ flame), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mander. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7663.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!