Pelletkachel kopen Geesteren

Vergelijk installateurs pelletketels Geesteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geesteren kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website check jij waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 7678

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geesteren misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Versus van het merk Fontana SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom en nog eens 3830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €205,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Geesteren vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Geesteren waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Geesteren

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante beslissing: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in geesteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een goede installateur in Geesteren. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Geesteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Geesteren?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €850 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Carla idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • RED MARGHERITA HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Samar (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Geesteren. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7678.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!