Pelletkachel kopen Mariaparochie

Vergelijk installateurs pelletketels Mariaparochie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mariaparochie kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool vind je actuele raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7614

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7614
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mariaparochie geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Mietta van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tubbergenconsumeert 3830 kWh stroom en stookt 3830 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €205,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Mariaparochie vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Mariaparochie waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Mariaparochie

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in mariaparochie

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen relevante vragen die gaan over je woning. Relevant zijn het soort huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een goede installateur in Mariaparochie. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Mariaparochie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Mariaparochie?

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €650 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Nina 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • BOXTHERM 60 SLIDE (6 M1) (MCZ), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Elisa Ghost Air (Laminox), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mariaparochie. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7614.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!