Pelletkachel kopen Hezingen

Vergelijk installateurs pelletketels Hezingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hezingen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker bekijk jij uitgebreide raadgeving die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 7662

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7662
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hezingen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Camilla 9 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom en 3830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €205,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hezingen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Hezingen waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hezingen

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in hezingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van jouw huis. Onder andere het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een geschikte installateur in Hezingen. Bekijk de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hezingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hezingen?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €400 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Rosa idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ MUSA HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Stavanger 6 (Livin’ flame), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hezingen. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7662.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!