Pelletkachel kopen Manderveen

Vergelijk installateurs pelletketels Manderveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Manderveen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website bekijk jij uitgebreide raadgeving die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 7664

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Manderveen misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de TH 20 van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tubbergenverbruikt 3830 kWh stroom en 3830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €205,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Manderveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Manderveen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Manderveen

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in manderveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake het woonobject. Denk aan het soort woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Manderveen. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Manderveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Manderveen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €850 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Rosa idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ SUITE HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Liland 8 (Livin’ flame), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Manderveen. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7664.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!