Pelletkachel kopen Borne

Vergelijk installateurs pelletketels Borne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borne kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze pagina tref je actuele details die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 7621

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van allerlei zaken. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Borne een uitstekende optie. Denk aan de Ecofire Cecile 6 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bornegebruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Borne vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Borne waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Borne

Een andere goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in borne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen aangaande jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een geschikte installateur in Borne. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Borne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Borne?

Er zijn op dit moment diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €600 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Duna 18 kW (EvaCalor), vermogen 18 [KW], €900 subsidie.
 • LP up 6 Video Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Elena Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Borne. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7620, 7621, 7622, 7623.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente