Pelletkachel kopen Vasse

Vergelijk installateurs pelletketels Vasse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vasse kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool lees jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7661

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7661
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vasse wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de MARLENE TONDA COMFORT AIR van het merk Sergio LeoniNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom en 3830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €205,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vasse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vasse waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vasse

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in vasse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen over jouw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een geschikte installateur in Vasse. Bekijk de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vasse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Vasse?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €700 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Martina idro lux 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ FLUX HYDRO 15 (MCZ), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • EVA (LAST CALOR-Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Vasse. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7661.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!