Pelletkachel kopen Reutum

Vergelijk installateurs pelletketels Reutum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reutum kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze pagina ontdek je uitgebreide gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 7667

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Reutum zeker een goede optie. Een voorbeeld is de PS-50 van het merk Norrlands Power Ltd.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom plus 3830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €205,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Reutum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Reutum waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Reutum

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en besparende installatie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in reutum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over je woonobject. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Reutum. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Reutum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Reutum?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen de €900 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Camilla idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ TOBA HYDRO 22 (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Solea Cuba (Magikal srl), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Reutum. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7667.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!