Pelletkachel kopen Losser

Vergelijk installateurs pelletketels Losser

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Losser kopen stelt jou in staat om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website lees je veelzijdige gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 7581

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Losser wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Noelle 10 van het merk densanOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Lossergebruikt 3370 kWh stroom en stookt 3370 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Losser vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Losser waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Losser

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in losser


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent het huis. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Losser. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Losser


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Losser?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €700 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • ROUND 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 90 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Domo Multiair (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Losser. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7580, 7581, 7582.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente