Pelletkachel kopen Almelo

Vergelijk installateurs pelletketels Almelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Almelo kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze website bekijk je praktische toelichtingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7601

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei zaken. Denk aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7601
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Almelo iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de TOPAZ S van het merk KRASA Metali D.o.oOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Almelogebruikt 2870 kWh stroom en stookt 2870 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €152,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Almelo vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Almelo waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Almelo

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en relatief goedkope installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in almelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u een aantal vragen inzake uw woning. Relevant zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een goede installateur in Almelo. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Almelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Almelo?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €950 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Nina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Steel (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Canalizzata (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Almelo. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente