Pelletkachel kopen Harbrinkhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Harbrinkhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harbrinkhoek kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je bruikbare details die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 7615

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harbrinkhoek wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Topfire 80 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tubbergengebruikt 3830 kWh stroom en nog eens 3830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €205,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Harbrinkhoek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Harbrinkhoek waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (april 2024) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Harbrinkhoek

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en voordelige oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in harbrinkhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over het woonobject. Denk aan het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Harbrinkhoek. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Harbrinkhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Harbrinkhoek?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €600 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Nina 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • BOXTHERM 70 BASIC (9 M1) (MCZ), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • Primula Air (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Harbrinkhoek. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7615.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!