Pelletkachel kopen Koewacht

Vergelijk installateurs pelletketels Koewacht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koewacht kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website doorzoek jij samengestelde info die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 4576

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. We spreken over: type woning, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Koewacht iets om te overwegen. Een voorbeeld is de KLEAN van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Terneuzengebruikt 2710 kWh stroom en stookt 2710 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Koewacht vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Koewacht waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Koewacht

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per product.

pelletkachel installateurs in koewacht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over je huis. Denk aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Koewacht. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Koewacht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Koewacht?

In de huidige situatie zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €400 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • P136 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Extra Stove ESP 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Dame (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Koewacht. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4576.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!