Pelletkachel kopen Hoek

Vergelijk installateurs pelletketels Hoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoek kopen biedt jou de kans om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze pagina check jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 4542

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van meerdere factoren. Je kunt denken aan: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4542
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoek geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Alba Aria van het merk PasianNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Terneuzenverbruikt 2710 kWh stroom en nog eens 2710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hoek waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoek

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in hoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen relevante vragen die gaan over je woonobject. Relevant zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Hoek. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hoek?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €500 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • P960 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Star 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • Rolo 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoek. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4542.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!