Pelletkachel kopen Zuiddorpe

Vergelijk installateurs pelletketels Zuiddorpe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuiddorpe kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze tool ontdek je handige aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4574

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4574
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuiddorpe misschien we dé oplossing. Denk aan de Paro RAO van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Terneuzengebruikt 2710 kWh stroom plus nog eens 2710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zuiddorpe vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Zuiddorpe waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuiddorpe

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en besparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zuiddorpe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen aangaande uw woning. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Zuiddorpe. Check de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuiddorpe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zuiddorpe?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen de €600 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • P163 / P163 D / P163 T (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Winteröfen 135 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aris PLUS (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zuiddorpe. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4574.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!