Pelletkachel kopen Axel

Vergelijk installateurs pelletketels Axel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Axel kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker bekijk jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 4571

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende facetten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4571
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Axel geen gek idee. Je kunt kiezen voor de SPV-M13 NIA van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Terneuzenconsumeert 2710 kWh stroom plus nog eens 2710 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Axel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Axel waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Axel

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en besparende optie: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in axel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen m.b.t. je huis. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Axel. Let op recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Axel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Axel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn duizenden pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €500 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IP11 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Extra stove ESP 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Lyon (Ecomasa), vermogen 12,6 [KW], €630 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Axel. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4570, 4571, 4581.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!