Pelletkachel kopen Westdorpe

Vergelijk installateurs pelletketels Westdorpe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westdorpe kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 4554

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Denk aan: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westdorpe misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Qlima Ronda 80 Glass van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Terneuzengebruikt 2710 kWh stroom en 2710 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €146,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Westdorpe vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Westdorpe waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westdorpe

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in westdorpe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. jouw huis. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een erkende installateur in Westdorpe. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westdorpe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Westdorpe?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €500 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IP68/49 (Gruppo Piazzetta), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Perla / Platinum Hydro 16 (Elledi), vermogen 19,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Eco 5, EF 5, Leisure 5, Easy 5 (Ecofire), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Westdorpe. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4554.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!