Pelletkachel kopen Biervliet

Vergelijk installateurs pelletketels Biervliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Biervliet kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je toepasbare info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 4521

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels specifieke zaken. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Biervliet zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Pretty C Decor en Glass van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Terneuzenverbruikt 2710 kWh stroom en nog eens 2710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €146,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Biervliet vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Biervliet waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Biervliet

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in biervliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen omtrent je woonobject. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Biervliet. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Biervliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Biervliet?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €500 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • P936 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Fusion 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Caldo 13 H2O (Dik Geurts), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Biervliet. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4520, 4521.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!