Pelletkachel kopen Sluiskil

Vergelijk installateurs pelletketels Sluiskil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sluiskil kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 4541

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van allerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4541
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sluiskil misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de CERAM-MICHELA12C van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Terneuzengebruikt 2710 kWh stroom en nog eens 2710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sluiskil vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sluiskil waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sluiskil

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en voordelige installatie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sluiskil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot uw woonobject. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Sluiskil. Vraag naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sluiskil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sluiskil?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €950 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • P957 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Fusion 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Palma rusticque 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Sluiskil. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4540, 4541.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!