Pelletkachel kopen Spui

Vergelijk installateurs pelletketels Spui

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spui kopen biedt jou de kans om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door deze website check jij accurate aanbevelingen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 4539

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Denk aan: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4539
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Spui geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Loren van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Terneuzenconsumeert 2710 kWh stroom en 2710 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Spui vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Spui waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Spui

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige optie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1050 per model.

pelletkachel installateurs in spui


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent de woning. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in Spui. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spui


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Spui?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €450 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • P956 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Star 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Palma 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Spui. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4539.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!