Pelletkachel kopen Zaamslag

Vergelijk installateurs pelletketels Zaamslag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zaamslag kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina bekijk je actuele info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 4543

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4543
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zaamslag iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de LP uo 6 Video Mirror van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Terneuzengebruikt 2710 kWh stroom en nog eens 2710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zaamslag vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zaamslag waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zaamslag

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende keuze: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in zaamslag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen omtrent je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en selecteer een goede installateur in Zaamslag. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zaamslag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zaamslag?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €400 en €1250. Je kunt denken aan:

 • P962 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fusion 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • Luna 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zaamslag. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4543.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!