Pelletkachel kopen Sas van Gent

Vergelijk installateurs pelletketels Sas van Gent

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sas van Gent kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze website ontdek jij accurate adviezen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4551

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sas van Gent wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Insert Line 450 van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Terneuzenverbruikt 2710 kWh stroom plus 2710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Sas van Gent vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat mensen kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Sas van Gent waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sas van Gent

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in sas-van-gent


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een geschikte installateur in Sas van Gent. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Sas van Gent


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sas van Gent?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. De totale subsidie dat toe te passen is vinden we terug tussen €450 en €1350. Je kunt denken aan:

 • P960 F (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,7 [KW], €585 subsidie.
 • Ambra (Elledi), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Eco air 10 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sas van Gent. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4550, 4551.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!