Pelletkachel kopen Peel en Maas

Vergelijk installateurs pelletketels Peel en Maas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Peel en Maas kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze tool vind jij toepasbare gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 5981

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse onderdelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Peel en Maas zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Norma RR12C-W van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Peel en Maas vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Peel en Maas waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Peel en Maas

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in peel-en-maas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn belangrijke vragen m.b.t. jouw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies voor een betrouwbare installateur in Peel en Maas. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Peel en Maas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Peel en Maas?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €700 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Nancy (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Greco (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Peel en Maas. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5980, 5981, 5988, 5991.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente