Pelletkachel kopen Venlo

Vergelijk installateurs pelletketels Venlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Venlo kopen stelt jou in staat om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website check je accurate info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 5901

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Onder andere: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5901
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Venlo iets om te overwegen. Dat kan zijn de CLUB COMFORT AIR 14 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Venloconsumeert 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €159,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Venlo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Venlo waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daardoor een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Venlo

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in venlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen wat vragen omtrent je woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Venlo. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Venlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Venlo?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €400 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Vintage (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Luna (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Venlo. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente