Pelletkachel kopen Helden

Vergelijk installateurs pelletketels Helden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Helden kopen is bij uitstek geschikt om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze tool ontdek jij praktische raadgeving die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5988

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Helden geen gek idee. Een voorbeeld is de Sirmione 9 van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Peel en Maasgebruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €186,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Helden vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Helden waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Helden

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €750 per model.

pelletkachel installateurs in helden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen relevante vragen die gaan over uw woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en selecteer een professionele installateur in Helden. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Helden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Helden?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €500 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Elisa Phantom Idro (Laminox), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • GP 8000 Basic / HP24-S9 (Güde), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.
 • Vertigo 12.0 (Fontana SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Helden. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5981, 5988.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!