Pelletkachel kopen Baarlo

Vergelijk installateurs pelletketels Baarlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baarlo kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn velerlei soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool check jij accurate gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 5990

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5990
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baarlo zeer interessant. Dat kan zijn de Fusion 10.2 van het merk EllediMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €186,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Baarlo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Baarlo waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Baarlo

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in baarlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen speciale vragen omtrent jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Baarlo. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Baarlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Baarlo?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €800 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Greta (Laminox), vermogen 17,9 [KW], €1400 subsidie.
 • GP 135 (Güde), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Versus (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Baarlo. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5591, 5990, 5991.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!