Pelletkachel kopen Panningen

Vergelijk installateurs pelletketels Panningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Panningen kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool vind je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5981

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Panningen misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de 8000 Thermocomfort van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom plus 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €186,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Panningen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Panningen waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Panningen

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in panningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent het huis. Relevant zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Panningen. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Panningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Panningen?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat toe te passen is wisselt tussen €450 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Jessica Air 6 (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Siria TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • OSSIDIANA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Panningen. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5980, 5981, 5988, 5991.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!