Pelletkachel kopen Egchel

Vergelijk installateurs pelletketels Egchel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Egchel kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze vergelijker tref jij praktische info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 5987

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5987
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Egchel iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Hydria 15 van het merk PasqualicchioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom plus nog eens 3580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Egchel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Egchel waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Egchel

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in egchel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen die gaan over uw huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Egchel. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Egchel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Egchel?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €400 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Veronica Air 9 (Laminox), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P189 TH – P189 TH ACS (Gruppo Piazzetta), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Vertigo 8.0 (Fontana SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Egchel. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5987.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!