Pelletkachel kopen Kessel

Vergelijk installateurs pelletketels Kessel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kessel kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website check je handige informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5995

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere variabelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kessel misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Garda 9 van het merk CS-ThermosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Peel en Maasconsumeert 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kessel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Kessel waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kessel

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in kessel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs werken in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake het woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een goede installateur in Kessel. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kessel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kessel?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €800 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Tina Idro Plus (Laminox), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA-III 519.08 C (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Less (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kessel. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5995.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!