Pelletkachel kopen Beringe

Vergelijk installateurs pelletketels Beringe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beringe kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl tref je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 5986

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. Onder andere: jouw soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beringe iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Lodi 10 van het merk InvictaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Peel en Maasgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Beringe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Beringe waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beringe

Een andere populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in beringe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel experts zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent je huis. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een goede installateur in Beringe. Let op reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Beringe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Beringe?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is varieert tussen €450 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Veronica Air 6 (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • P188 TH 19,6 kW – type SP281-02 (Gruppo Piazzetta), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Vertigo 6.5 (Fontana SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Beringe. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5986.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!