Pelletkachel kopen Koningslust

Vergelijk installateurs pelletketels Koningslust

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koningslust kopen stelt jou in staat om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina bekijk je uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5984

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. We spreken over: type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Koningslust zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de 98Cayenne.6-G van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Koningslust vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Koningslust waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Koningslust

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel draagt zorg voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in koningslust


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent je huis. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een betrouwbare installateur in Koningslust. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Koningslust


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Koningslust?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €400 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Jessica Air 9 (Laminox), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P163 TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • LUNA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Koningslust. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5984.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!