Pelletkachel kopen Meijel

Vergelijk installateurs pelletketels Meijel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meijel kopen stelt jou in staat om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool lees jij omvangrijke toelichtingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 5768

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Denk aan: type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5768
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Meijel iets om te overwegen. Denk aan de MCZ EGO HYDRO van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Peel en Maasgebruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €186,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Meijel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Meijel waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Meijel

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende optie: minder CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in meijel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Meijel. Check de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Meijel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Meijel?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €450 en €1400. Je kunt denken aan:

 • IDRO-DONATO16 (Kalor), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Sabine (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Duchessa Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Meijel. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5768.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!