Pelletkachel kopen Grashoek

Vergelijk installateurs pelletketels Grashoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grashoek kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek jij waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5985

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5985
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Grashoek iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Ready 9 van het merk EfiammaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom en 3580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Grashoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Grashoek waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Grashoek

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is toepasbaar voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een bewuste en prijs-interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in grashoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels deze informatie kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een erkende installateur in Grashoek. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Grashoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Grashoek?

Tegenwoordig zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €600 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Jessica Natural (Laminox), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • P185 TH 13,2 kW – type SP181-01 (Gruppo Piazzetta), vermogen 13,2 [KW], €1400 subsidie.
 • AMBRA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Grashoek. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5985.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!