Pelletkachel kopen Maasbree

Vergelijk installateurs pelletketels Maasbree

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasbree kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze website ontdek jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 5993

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5993
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasbree zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de IDRO-DONATO16 van het merk KalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Peel en Maasverbruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €186,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Maasbree vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Maasbree waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Maasbree

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in maasbree


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u speciale vragen m.b.t. het huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies voor een erkende installateur in Maasbree. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasbree


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Maasbree?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. Het totaalbedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €800 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Ester Idro Plus (Laminox), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Cocoon (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maasbree. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5928, 5993.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!