Pelletkachel kopen Beesel

Vergelijk installateurs pelletketels Beesel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beesel kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze website bekijk jij samengestelde info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5954

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. Onder andere: huis-specificaties, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beesel misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Ecofire Karyn 9 van het merk Royal / PalazzettiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beeselconsumeert 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Beesel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Beesel waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beesel

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem zorgt voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en besparende mogelijkheid: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in beesel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen ten aanzien van de woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Beesel. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Beesel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Beesel?

Er zijn op dit moment meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €400 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Dubai (Ecoforest), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • 98Redonda.8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • P 12 Slim Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Beesel. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5954.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente