Pelletkachel kopen Rutten

Vergelijk installateurs pelletketels Rutten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rutten kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker bekijk jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8313

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse variabelen. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rutten wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de ESA 13 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpolderverbruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €155,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Rutten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rutten waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rutten

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in rutten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen over jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een professionele installateur in Rutten. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rutten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rutten?

Hedendaags vind je meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €600 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Karyn 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Slimmy 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Rutten. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8312, 8313.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!