Pelletkachel kopen Marknesse

Vergelijk installateurs pelletketels Marknesse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marknesse kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via onze vergelijker lees jij handige adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 8316

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Marknesse zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de NSAT 140 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Noordoostpoldergebruikt 2900 kWh stroom plus 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €155,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Marknesse vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Marknesse waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Marknesse

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke installatie: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in marknesse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van jouw huis. Onder andere de categorie woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Marknesse. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marknesse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Marknesse?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €800 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Lily 8 (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Soprano 8 Silent (Palazzetti Lelio), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Marknesse. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8316.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!