Pelletkachel kopen Nagele

Vergelijk installateurs pelletketels Nagele

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nagele kopen is bij uitstek geschikt om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website lees jij praktische aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8308

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verschillende factoren. Belangrijk zijn: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nagele iets om te overwegen. Denk aan de LINEA LP6 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpoldergebruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €155,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nagele vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nagele waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nagele

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in nagele


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Nagele. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nagele


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nagele?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €550 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Donna Air 70 US (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosella 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 16 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nagele. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8308.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!