Pelletkachel kopen Luttelgeest

Vergelijk installateurs pelletketels Luttelgeest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Luttelgeest kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker lees jij actuele info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 8316

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Denk aan: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Luttelgeest wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Superior Cleo van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordoostpolderverbruikt 2900 kWh stroom en stookt 2900 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €155,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Luttelgeest vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Luttelgeest waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Luttelgeest

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €950 per product.

pelletkachel installateurs in luttelgeest


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen m.b.t. jouw woning. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een betrouwbare installateur in Luttelgeest. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Luttelgeest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Luttelgeest?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €700 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Lily 7 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Soprano 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Glass / Iron (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Luttelgeest. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8315, 8316.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!